Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-30@01:56:33 GMT

معمای شهردار شدن نجفی

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۵۵۲۱

به گزارش صدای ایران روزنامه آرمان نوشت: فراز مرد موقری که از جوانی تا همین سال گذشته همواره یکی از گزینه‌های اصلی مدیریت کلان کشور بود، فرود خوبی نداشت و امروز او در قامت یک متهم به قتل، به تماشای قضاوت افکار عمومی و در انتظار قضاوت دادگاه نشسته است. محمدعلی نجفی که روزگار وزارتش از درخشان‌ترین دوره‌های رشد آموزش و پرورش است و مدیریتش زبانزد خاص و عام، حال می‌بیند که حتی دوستان سابقش نیز چندان مراعات حال امروزش را نمی‌کنند و هر کس به زبانی نیشی به او می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از هفتم خرداد و قتل میترا استاد، شاهد مصاحبه‌ها و گمانه‌زنی‌های مختلفی درخصوص چرایی وقوع این اتفاق و دچار شدن محمدعلی نجفی خوشنام و خوش سابقه به این فاجعه بودیم. ابتدا مساله‌ای مطرح شد مبنی بر این که چرا صرفاً دوره شهرداری نجفی اینقدر پررنگ به آن پرداخته می‌شود و این مشکلات زندگی خصوصی او به چه زمانی مربوط است؟ در ادامه غلامحسین کرباسچی، شهردار پیشین تهران و دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی که نجفی از مؤسسین این حزب به شمار می‌آید واکنشی نشان داد که آغاز یک کلاف سردرگم درخصوص چرایی شهردار شدن، محمدعلی نجفی بود. کرباسچی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «ماهیت تأسف بار حادثه قتل میترا استاد هر چه باشد نمی‌توان مسئولیت کسانی را که دو سال قبل به رغم اصرار و تذکر برخی دلسوزان و مراکز مسئول، این چاه ویل را برای اصلاحات و نجفی حفر کردند، نادیده گرفت». این نوشتار اعضای شورای شهر و دیگر احزاب اصلاح‌طلب را متهم می‌کرد که با وجود آگاهی داشتن از شرایط خاص زندگی خصوصی نجفی، با اصرار او را به منصب شهرداری تهران گمارده بودند. با افزایش اعتراضات اما کرباسچی از مواضع خود دست نکشید و در یادداشتی نوشت: «در دفتر جناب آقای نجفی به حضورشان رسیدم و در حین بحث و رایزنی برای گزینه‌های شهرداری تهران درباره همین پرونده مطروحه از ایشان سوال کردم و با توجه به طرح نامزدی ایشان برای شهرداری درباره عوارض طرح این پرونده و اثرات منفی آن در مدیریت شهری تهران و نیز حوزه خصوصی آقای نجفی در حضور دوستان هشدار دادم». وی تصریح کرد: «با وجود آگاهی برخی اعضای شورای شهر از پرونده، به علت بدگمانی آنان به مقامات مسئول -که البته ریشه در پاره‏‌ای رفتارهای نادرست آنها دارد- شهرداری به دکتر نجفی رسید».
چه کسی مقصر است؟
پس از این اظهارات دبیرکل کارگزاران عملا دو دستگی در میان جریان اصلاحات شکل گرفت. عده‌ای از جمله کارگزارانی‌ها به حمایت از کرباسچی برخاستند و در مقابل دیگر احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب در مقابل این جریان قرار گرفتند. محسن میردامادی اما، ادعای کرباسچی مبنی بر اطلاع اصلاح‌طلبان از شرایط نجفی را رد کرد. او معتقد است مخالفت کرباسچی با شهردار شدن نجفی به دلیل حمایت او از محسن هاشمی و ناشی از یک موضع شخصی بوده است. میردامادی در ادامه می‌نویسد: «آقای کرباسچی پس از مسائل اخیر در مورد آقای نجفی، رضایتمندانه و شادمانه از سرنوشتی که برای وی رقم خورده، به طور مکرر به دیگران و اخیراً به آقای جهانگیری و دوستان حزب اتحاد و مشارکت حمله می‌کند که باعث شدند آقای نجفی به عنوان شهردار تعیین شود در حالی که او چنین عاقبتی را پیش‌بینی می‌کرده است. با بررسی نامزدهای شهرداری در شورای شهر تهران، با توجه به اینکه بسیاری از منتخبان، نظر جریان‌های خارج از شورا را جویا می‌شدند، جلساتی با حضور تعدادی از دوستان در مورد شهرداری با هدف ارائه نقطه نظرات به اعضای شورا تشکیل می‌شد و آقای کرباسچی نیز در اکثر این جلسات حضور داشت. نجفی نیز از جمله افرادی بود که در این جلسات مطرح بود و جز آقای کرباسچی که اصرار بر شهرداری آقای محسن هاشمی داشت، همه افراد دیگر نسبت به آقای نجفی نگاه مثبت داشتند. اگر دوستان کم‌ترین اطلاعی از مسائل و ارتباطاتی که اخیراً در مورد آقای نجفی مطرح می‌شود داشتند با شهردار شدن وی مخالفت می‌کردند». حسین مرعشی، سخنگوی کارگزاران اما از تقصیر خود نجفی سخن می‌گوید و تصریح می‌کند: «آقای نجفی با توجه به شرایطی که خودشان از آنها اطلاع داشتند، ‌نباید پست شهرداری را می‌پذیرفتند. ما در آن زمان بنا نداشتیم در احوالات شخصی ایشان تفحص کنیم. به عقیده من مهم‌ترین اشتباه زندگی ایشان، پذیرش مسئولیت شهرداری تهران بود».
تکذیب شورا، اصرار کارگزاران
پس از این ماجراها مرتضی الویری، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران که پیش از آغاز به کار رسمی شورای شهر پنجم و هنگام بررسی گزینه‌های پیشنهادی شهرداری تهران از جمله محمدعلی نجفی، مسئولیت ریاست موقت این شورا را برعهده داشت، در توئیتر خود نوشت: «بر خلاف ادعای یکی از فعالان سیاسی مبنی بر اینکه قبل از انتخاب نجفی به عنوان شهردار، در این زمینه به شورای شهر تذکراتی داده شده، به عنوان رئیس موقت شورا در آن مقطع گواهی می‌دهم آن زمان هیچ نکته منفی از زندگی شخصی نجفی نه از طرف این فرد و نه از طرف نهادهای مسئول به شورا اعلام نشد». با این حال روز گذشته محمد عطریانفر و از اعضای شورای مرکزی کارگزاران در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» مجدداً مواضع کرباسچی را تأیید کرد و گفت: «فرصت‌سوزی از طرف خود آقای نجفی و دوستان حزب اتحاد ملت و دیگران رخ داد و از طرف ما نبود، وگرنه چه کسی محق‌تر از کارگزاران برای حمایت از نجفی است؟». وی ادامه داد: «دوستان حتی مخالفت نهادهای دولتی نزدیک به جبهه اصلاحات با شهرداری دکتر نجفی را نادیده گرفتند و از خود نپرسیدند چرا در دولت دوم دکتر روحانی مسئولیتی به دکتر نجفی داده نشد».
شورا اطلاعی نداشت
سیدمحمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران در خصوص مطالبی که توسط اعضای کارگزاران مطرح می‌شود به «آرمان» می‌گوید: «مسأله وجود زنی دیگر در زندگی آقای نجفی تنها در زمان استعفا و در حد یک شایعه میان اعضای شورای شهر مطرح شد. در زمان نصب آقای نجفی، تنها مطلبی که مطرح شد بحث بیماری او بود که ممکن بود مشکل‌ساز شود. هیچ‌کس مطالب دیگری درخصوص آقای نجفی مطرح نمی‌کرد. او حتی با حضور خانم تابشیان در جلسات ارائه برنامه به شورای شهر حضور می‌یافت. مناسبات میان آنها نیز بسیار مناسب بود و نشانه‌ای از اختلاف دیده نمی‌شد». او در پاسخ به سؤالی درخصوص این که چرا به مناصب نجفی پیش از تصدی شهرداری اینقدر حساسیت وجود ندارد تأکید کرد: «این به کم‌لطفی برخی دوستان هم‌جناحی و کینه برخی جناح‌های دیگر باز می‌گردد. نجفی سوابق درخشانی داشت اما شهردار شدن ایشان به مذاق خیلی‌ها خوش نیامد و برخی از این اتفاق کینه به دل داشتند. اتفاقا اینگونه بهتر است. بگذارید به جای وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دیگر مثل آموزش و پرورش و آموزش عالی ما را هدف قرار دهند». 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: نجفی شهرداری تهران صدای ایران ایران صدا ایران صدا ایرانصدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۵۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوب نشدن بودجه شهرداری موجب اخلال در ارائه خدمات به شهروندان می‌شود

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه عدم تصویب بودجه شهرداری یک نوع تخلف قانونی محسوب می‌شود، گفت: این بلاتکلیفی اعتباری موجب ایجاد اخلال در امور شهری از جمله فعالیت‌های عمرانی و خدماتی شهرداری شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، نادر نوروزی عصر امروز _ دوشنبه دهم اردیبهشت _ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: بودجه سال ۱۴۰۳ برای تصویب، طبق اصول و ضوابط قانونی و در موعد مقرر به شورای اسلامی شهر کرمانشاه در دی ماه سال گذشته ارسال شد.

وی افزود: با وجود آنکه کلیات این بودجه در اواخر سال گذشته و پس از ۲ ماه کاری به تصویب رسید ولی به بهانه اینکه در پنج بند دارای مشکل است جزئیات آن تاکنون و با وجود برگزاری ۳۰ جلسه کاری کارشناسان، معاونان و شهرداران مناطق هشتگانه این شهر با اعضای این شورا، به تصویب کامل نرسیده است.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه عدم تصویب بودجه شهرداری خود یک نوع تخلف قانونی محسوب می شود، اضافه کرد: این بلاتکلیفی اعتباری موجب ایجاد اخلال در امور شهری از جمله فعالیت‌های عمرانی و خدماتی شهرداری شده است.

وی با اشاره به مطالبی که در یک هفته اخیر علیه شهرداری در فضای مجازی منتشر شده است، ادامه داد: طبق قانون چنانچه مطالبی که در فضای مجازی منتشر می‌شود کذب بوده و واقعیت نداشته باشد قابل پیگیری در محاکم قضایی است.

نوروزی اظهار کرد: واقعیاتی وجود دارد که به‌دلیل مصلحت شهر و مردم تاکنون بازگو نکرده‌ام ولی در صورتی که ضرورت پیدا کند به اطلاع مردم و افکار عمومی رسانده خواهد شد.

وی بودجه سال گذشته کرمانشاه را چهار هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: برخی ها به دلیل ناآگاهی اعلام کردند که تنها ۵۱ درصد از این بودجه در سال گذشته محقق شده در حالی که این رقم بیش از ۷۰ درصد تحقق پیدا کرده که در ۲ بخش نقدی و غیرنقدی بوده است.

شهردار کرمانشاه همچنین با بیان اینکه بودجه سال جاری نیز بر رقم ۶,۸۰۰ میلیارد تومان بسته شده است، افزود: بر تمامی هزینه‌های شهرداری، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات نظارت کامل دارند و علاوه بر این حسابرسی نیز از سوی شورای شهر تعیین شده است که بر گردش مالی و نحوه هزینه کرد شهرداری نظارت کامل دارد.

وی با بیان اینکه تمامی آیتم‌هایی که در بودجه سال گذشته و حتی چند سال گذشته شهر کرمانشاه آمده است در بودجه امسال نیز تکرار شده است، اضافه کرد: حتی در آن زمان در شورای شهر حاضر شدم و کلیات بودجه را کاملاً برای اعضای شورای شهر توضیح دادم اما ریاست شورای شهر آن را تا روز آخر سال گذشته به فرمانداری ارجاع نداد.

نوروزی با اشاره به برخی ایرادات نادرست گرفته شده توسط شورای شهر از بودجه سال ۱۴۰۳ که اعداد و ارقام آن اصلاً در داخل بودجه وجود ندارد، گفت: اینگونه اقدامات و سخنان که حتی مصداق آن نیز اعلام نمی شود تشویش اذهان عمومی و به نوعی القای شبهه برای تخریب محسوب می شود و نیتی که پشت آن است نیت درستی نیست.

وی با بیان اینکه پنج ماه است که بودجه برای تصویب به شورای شهر ارسال شده و هنوز به تصویب نرسیده است، تاکید کرد: مشخص نبودن بودجه، مشکلات فراوانی را در حوزه قراردادهای پیمانکاری و اقداماتی که در حوزه‌های زیباسازی، خدمات و عمران شهری باید انجام شود ایجاد کرده است.

شهردار کرمانشاه یادآور شد: طبق مکاتبات انجام گرفته با استاندار کرمانشاه مقرر شده که نهایتاً تا تاریخ ۱۵ اردیبهشت ماه جاری تکلیف بودجه شهرداری مشخص شود زیرا انجام هر اقدامی برای کارهای زیربنایی و خدماتی مستلزم کد بودجه است و تا تکلیف آن مشخص نشود نمی توان کاری را پیش برد.

کد خبر 749205

دیگر خبرها

  • مصوب نشدن بودجه شهرداری موجب اخلال در ارائه خدمات به شهروندان می‌شود
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • خروج علیه شهردار تهران
  • ۱۰۴۰ نوجوان دهه‌هشتادی کار خود را در محلات رفسنجان آغاز کردند
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت خیابان‌های کرمان
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد