Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی دنبال کم کردن اختیارات شورا و گرفتن آن از مردم هستند، نباید به بهانه خلاف کردن برخی اعضاء شورای دولتی درست کرد، در تنگنا قراردادن شوراها مردم را از نظام زده می‌کند، هنوز هم به اعضای شورا مشورت می‌دهم، منصفان دوره کرباسچی و قالیباف را با هم مقایسه کنند، چرا شهردار الان به جلسات دولت دعوت می‌شود، اما در گذشته دعوت نمی‌شد؟، تهران از سال 50 تا 82 بدون برنامه اداره شد، شهرداری 14 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد، حاکم بودن نگاه سیاسی در دولت و شهرداری حق مردم را تضییع می‌کند، نگفتم ای کاش معاون اولی احمدی‌نژاد را می‌پذیرفتم و دیدار خصوصی با احمدی‌نژاد نداشته‌ام؛ مهمترین بخش های سخنان چمران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش جهان نيوز؛ عضویت در کمیته استقبال از امام خمینی(ره) و جانشینی برادر در فرماندهی ستاد جنگ‌های نامنظم، ریاست دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، معاونت فرهنگی ستاد فرماندهی کل قوا، مشاورت تحقیقات علمی ریاست ستاد فرماندهی کل قوا و ریاست بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس از جمله مسئولیت هایی است «مهدی چمران» پیش از عضویت و ریاست در شورای شهر تهران عهده دار آن بوده است.
چمران که در مقطعی در سال های پایانی دوره ریاست جمهوری دهم زمزمه معرفی اش به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری شنیده شد، از چهره‌های شاخص جریان اصولگرایی است که نامش با جمعیت آبادگران پیوند خورده است و مبدع این ساز و کار انتخاباتی برای اصولگرایان و پیروزی بر رقیب از این طریق در انتخابات شورای شهر بوده است.

سال ۱۳۹۶ در انتخابات شورای شهر تهران در لیست خدمت قرار داشت و نفر ۲۲ این انتخابات شد و با توجه به رای کامل بیست و یک نفر لیست امید عملاً از راهیابی به شورای شهر تهران بازماند. او پیش از این علاوه بر ریاست شورای شهر پایتخت، 11 سال هم ریاست شورای عالی استان ها را بر عهده داشت. «مهدی چمران» که در دوره دوم و سوم و سه سال هم از دوره چهارم شورای های شهر ریاست شورای شهر پایتخت را برعهده داشته، از تجربه 14 ساله خود در شوارها می گوید و نسبت به خطراتی که شوراها را در تهران و سایر شهرها ، تهدید می کند هشدار می دهد.

رئیس سابق شورای شهر تهران می گوید : با توجه به حضور 14 ساله ام در شوراها ، تاریخ شفاهی بسیار ناب و قابل تاملی در دست دارم و در طول این سال ها در ریز مسائل شوراها هستم و می دانم مشکلاتشان چیست و از کجاست.

آنچه در ادامه می خوانید متن کامل گفت و گوی مشروح خبرنگار «تابناک» با رئیس سابق شورای شهر تهران است.

· سئوال: آقای چمران شما 14 سال در شورای شهر تهران حضور داشتید که قریب به اتفاق آن هم مسئولیت ریاست شورا را عهده دار بودید، به نظر شما، بیشترین مشکلات شوراها از چه مسائلی ناشی می شود ؟ برخی دنبال کم کردن اختیارات شورا و گرفتن آن از مردم هستند - پاسخ چمران: مسائل اساسی و اصولی و خطراتی که شوراها را تهدید می کند برای نظام ما خوب نیست ، چراکه قانون اساسی ما بسیار پیشرفته است و باید در مورد شوراها کار را به خود مردم واگذار کنیم.
اما در مورد شوارهای شهر عکس آن عمل می شود و تلاش ها بر این است تا اختیارات را ازشوراهای شهر بگیرند و حضور مردم در شوراها کمرنگ شود.

نباید به بهانه خلاف کردن برخی اعضاء شورای دولتی درست کرد
اگر در شهری یکی از اعضای شورای شهر با شهردار دچار مشکل شود یا خلافی را مرتکب شود ، این دلیل نمی شود که همه اعضای شورای شهر خلافکار باشند . بنابراین از 10 هزار شورایی ممکن است 10 نفر هم مشکل دار باشند ، پس نمی توان همه آنها را طرد کرد و به این بهانه به روش قبلی بازگشت و شوراهای دولتی را ایجاد کرد.
مسئولان، دولتی ها و وزارتخانه های مربوطه باید با مردم صریح باشند و بگویند که یا شوراهای شهر را قبول دارند یا ندارند که البته باید قبول داشته باشند، چون تشکیل شوراهای شهر متن قانون اساسی ما، متن فرمان امام خمینی(ره) در نهم اردیبهشت ماه 58، متن سخنان مقام معظم رهبری و همه روسای جمهور از خاتمی که نخستین شورای شهر در دوره او تشکیل شد تا بقیه روسای جمهور است.
همه روسای جمهور حمایت های کامل و صریح و منطقی از شوراها ابراز داشته اند اما واقعیت این است که خلاف این عمل شده است.
در تنگنا قراردادن شوراها مردم را از نظام زده می‌کند در تنگنا قرار دادن شوراها و شهرداری ها برای ما خطرآفرین است چون مردم را از نظام، ایدئولوژی و مکتبمان زده می کند.
در نقاط دیگر جهان ، اینگونه نیست و مسئولان نسبت به واگذاری امور به مردم تمایل بسیاری دارند. در ایران هم همین چند سالی که شوراها تشکیل شدند ، تفاوت ها به نسبت قبل کاملا قابل مشاهده است زیرا چهره شهرها دگرگون شدند.
هر کسی از هر جناحی و در هر جایی کاری برای شهرها انجام داده ، باید از او تشکر کرد . همه در شوراها کار کردند و همه قابل تحسین هستند .
اما اینکه عده ای کارهایی که در شهرهای بزرگ انجام شده را نادیده بگیرند و سیاه نمایی کنند این کار درستی نیست و باید اصلاح شود.

· آیا در حال حاضر که دیگر در شورای شهر نیستید، بازهم به اعضای شورا که از نظر سیاسی طیف مخالف شما هستند، مشاوره می دهید یا خیر؟ هنوز هم به اعضای شورا مشورت می‌دهم - بله ، اصرار من این است که به شوراها همکاری کنم و کسانی که تجربه ای دارند بهتر است به اعضای شوراها مشاوره بدهند و اکنون از خیلی از شهرها با من تماس می گیرند و هر شهری که می روم با اعضای شورای شهر ملاقات هایی دارم و مسائل و مشکلاتی هم مطرح می شود.

* نظر شما درباره اظهار نظر برخی در مورد اینکه تهران در طول 12 سال گذشته 100 سال به عقب بازگشته و تهران تبدیل به شهر سوخته شده چیست؟ اینکه می‌گویند تهران شهر سوخته شده، شبیه «جک» است - اینگونه اظهارنظرها بیشتر به جک شبیه است تا اعلام نظر. هیچ فردی این سخنان را قبول نمی کند و البته مردم باید قضاوت کنند که آیا تهران فعلی با تهران 14 سال قبل یکی است؟ چه رسد به 100 سال قبل!
بله البته که مشکلاتی هم بوده و نمی توان آنها را انکار کرد اما آیا شرایط شهرداری و شورای چهارم با شهرداری دهه 70 که از حمایت شدید دولت برخوردار بود ، یکی است؟
منصفان دوره کرباسچی و قالیباف را با هم مقایسه کنند منصفان بنشینند و بررسی کنند که در آن دوران که دوران طلایی شهرداری هم نامیده شده ، چند پارک ایجاد شده و یا چند بافت فرسوده احیاء شده ، از نظر فرهنگی چه کارهایی صورت گرفته و آن اقدامات را با اقدامات شهرداری در دهه 80 و 4 سال دهه 90 نظیر تعداد تونل ها ، اتوبان های حساس و میزان گسترش مترو قیاس کنند.
دولت های نهم و دهم و یازدهم همکاری خوبی با شهرداری نداشتند حتی در خرید اتوبوس های دوکابینه که اکنون در شهر در تردد هست هم همکاری نکردند و شهرداری همه را خود خریداری کرد. در آن زمان دیدگاه دولتی ها با شهرداری هماهنگ نبود.

چرا شهردار الان به جلسات دولت دعوت می‌شود، اما در گذشته دعوت نمی‌شد؟
اما اکنون شهردار به جلسات هیات دولت دعوت می شود و در این جلسات شرکت می کند ، موضوعی که در دولت های گذشته به آن توجهی نشد خوب اکنون سوال این است که اگر حضور شهردار در جلسات هیات دولت لازم نبوده چرا الان لازم شده؟ مگر آن 12 سال گذشته نباید به مردم شهر کمک می شده و آیا باید مردم در آن سال ها در منگنه قرار می گرفتند و شهرداری هم در تنگناهای مالی ؟ البته باید گفت که شهرداری و شوراهای شهر اکنون هم با فشارهای زیادی دست به گریبان هستند . بنابراین سخنانی نظیر اینکه 100 سال به عقب بازگشتیم و شهر سوخته تحویل گرفتیم ، منطقی و قابل قبول نیست و اگر کسی عدد و رقمی در دست دارد بیاورد و با سند سخن بگوید.

· شاخص ترین اقداماتی که طی سال های مورد اشاره و نظر شما برای شهر تهران انجام شده که با آن می توان پاسخ کامل و مبسوطی به منتقدان داد و آن را ملاک ارزیابی نهاد، چیست؟
- ما از سال 82 که وارد شورای شهر شدیم تا آخرین روز برای شهرداری ها ، مناطق و حتی شرکت های شهرداری ، حسابرس تعیین کردیم و حسابرسی های انجام شده را به اطلاع همه رساندیم درحالیکه که حسابرسی به این شکل قبل از آن سابقه نداشت و اگر هم حسابرسی قبل از سال 82 وجود داشت همه اش رد شده بود . با تلاش هایی که انجام دادیم حسابرسی های سال 83 تا چند سال مشروط و پس از آن قابل قبول شد.
ما در این سال ها از نظر مالی و شهرسازی با برنامه جلو رفتیم ، درحالی که قبل از آن شهرداری برنامه نداشت و خود شهردار هر طور که می خواست عمل می کرد. که این موضوع مورد شکایت وزیر مسکن وقت قرار گرفت.

تهران از سال 50 تا 82 بدون برنامه اداره شد
نخستین کار ما این بود که برای تهران که از سال 50 تا 82 هیچ برنامه ای تدوین نشده بود ، دوباره در کوتاه ترین زمان ، طرح جامع و برنامه تهیه کردیم . حتی وزارت مسکن پول مهندسینی که برای این کار تعیین کردیم را به بعد موکول کرد و شهرداری هزینه را تقبل شد.
شورای شهر به دنبال ریشه کنی تراکم فروشی از اساس بود و حتی با متخلفان هم برخورد کردیم اکنون هم با مساله تراکم فروشی بر اساس طرح جامع عمل می شود و به هیچ وجه اینگونه نیست که اگر کسی مقداری پول بیشتری بدهد ، به او تراکم بیشتری داده شود.

· از عدم حمایت دولت ها از شهرداری تهران سخن گفتید، در پایان دوره شم، بدهی دولت به شهرداری چه مبلغی بود؟ شهرداری 14 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد - بر اساس حسابرسی های انجام شده در سال گذشته ، شهرداری مبلغ 14 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است و دولت می گوید، پول ندارد. حتی ما به آنها پیشنهاد تهاتر دادیم، اما متاسفانه به جایی نرسید.

* به نظر شما راهکار حل مشکلاتی که بین شهرداری و دولت وجود دارد، چیست؟ چگونه می توان این مشکلات را به صورتی رفع کرد که نفع آن به مردم برسد؟ حاکم بودن نگاه سیاسی در دولت و شهرداری حق مردم را تضییع می‌کند - دولت و شهرداری نباید با دیدگاه سیاسی به هم نگاه کنند و به این بهانه حق شهر و مردم را پرداخت نکنند. بنابراین چه همسو باشند و چه همسو نباشند، دولت باید حقوق مردم شهر را بدهد. مثلا دولت ساختمان می سازد و عوارضش را نپرداخته است، خوب باید بپردازد.
مساله مهم دیگر احیای سریع بافت های فرسوده است؛ چرا که در صورت بی توجهی می تواند خطرات جانی و مالی بسیاری دربر داشته باشد. و چند سالی است که احیای بافت های فرسوده در مجلس تصویب شده و در این قانون آمده که 50 درصد، دولت و 50 درصد هم شهرداری کمک کند تا بافت های فرسوده احیا شود، اما با وجود گذشت چند سال دولت اصلا برای این مبلغ ردیفی در بودجه تعریف نکرده که بخواهد 50 درصد را بدهد و تا کنون هم مبلغی برای این منظور پرداخت نکرده است، البته در هیچ شهری پرداخت نشده است.
البته با این شرایط ما هم در شهرداری برای اصلاح بافت های فرسوده 100 درصد عوارض را نمی گیریم.

دولت وظیفه دارد 50 درصد هزینه‌های مترو را پرداخت کند
در مورد مترو هم همینطور . دولت باید 50 درصد هزینه های مترو را بدهد که تا کنون اندکی از آن پرداخت شده. ما از دولت کمک نمی خواهیم همان حق شهر و مردم را پرداخت کنند!! ، چون مردم می خواهند زندگی کنند و هرجا کاستی باشد از چشم نظام می بینند و اصولا شهرداری را از نظام جدا نمی دانند.
هم اکنون در مترو فاصله حرکت قطارها از 6 تا 15 دقیقه است و این زمان می تواند به 3 دقیقه هم برسد البته درصورتیکه تعداد واگن ها افزایش یابد. اگر دولت به تعهدات خود عمل کند و فاینانس ها باز شود حتی 50 درصد واگن ها می تواند در ایران ساخته شود، با این شیوه هم برای کارگران ما شغل ایجاد می شود و هم 3 میلیون مسافر در روز می تواند به 6 میلیون هم برسد .
جابجایی 6 میلیون مسافر در روز به معنای کاهش آلودگی ، کاهش ترافیک ، کنترل هزینه ها و صرفه جویی در وقت مردم است . بنابراین دولت و شوراها و شهرداری باید کنار هم بنشینند و به خاطر مردم به برنامه ریزی دقیق در شهرها بپردازند و با همفکری مشکلات را حل کنند.

· به نظر شما حضور شهردار در جلسات هیات دولت تا کنون چه نتایجی داشته و چه کمکی به پیشبرد امور پایتخت می تواند بکند؟ حضور شهردار در جلسات دولت قطعا موثر است - تعامل دولت فعلی با شهرداری خوب است، اما هنوز نتایج عملی حضور شهردار در جلسات هیات دولت را ندیده ایم. اما همینکه بین شهردار و دولت تنش نیست ، باید خدا را شکر کنیم!

· شما در مصاحبه ای عنوان کردید که ای کاش معاون اولی احمدی نژاد را قبول می کردم ، چرا قبول نکردید و اگر قبول می کردید آیا می توانستید مانع برخی کارهای او شوید؟ نگفتم ای کاش معاون اولی احمدی‌نژاد را می‌پذیرفتم - من ای کاش نگفتم. من گفتم، مردم به من می گفتند، ای کاش معاون اولی آقای احمدی نژاد را می پذیرفتی شاید این مشکلات پیش نمی آمد. خوب ارتباط آن زمان ما خوب بود.
اما من چنین تشخیصی نداشتم و فکر می کردم باید در شورا بمانم و خدمت کنم و هر کاری که کردم برای پست و مقام نبود و برای رأی مردم ارزش قائل بودم.

· هنوز هم با آقای احمدی نژاد ملاقات دارید ؟
دیدار خصوصی با احمدی‌نژاد نداشته‌ام
- خیر . مدت هاست که ایشان را ندیده ام مگر در مجامع عمومی . دیدار خصوصی با آقای احمدی نژاد نداشته ام.

· چه توصیه هایی به او در این شرایط دارید؟
- من توصیه ای به ایشان ندارم چون آقای احمدی نژاد برای خودشان شخصیت کاملی هستند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۳۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: مالیات بر سوداگری شامل یک درصد جامعه است

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرارسیدن روز شوراها، گفت: فرارسیدن نهم اردیبهشت، روز شوراها را گرامی می‌دارم و قدردان زحمات عزیزانی هستیم که در شوراهای شهر و روستا مشغول فعالیت هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: پایه و اساس شورا که مورد تاکید در آموزه‌های دین مبین اسلام و در قانون اساسی است، استفاده از ظرفیت‌های نخبگان محلی برای جلب مشارکت مردم در حل مشکلات است.

شوراها باید مشارکت مردم در حل مشکلات را تسهیل کنند

وی افزود: شورا در ذات خود به معنای مخالفت با تصدی‌گری، دوری از نگاه بالا به پایین به جوامع محلی و پرهیز از انحصار و قدرت تصمیم‌گیری از یک نقطه است و امیدوارم شوراها بتوانند با اصلاح مداوم خود، مشارکت مردم در حل مشکلات و پیشرفت کشور را که در شعار امسال نیز مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است، تسهیل کنند.

قالیباف در ادامه با اشاره به بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در مجلس، گفت: مجلس یازدهم سرانجام طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را به مراحل پایانی تصویب رسانده است و گام بلندی برای هزینه دار کردن فعالیت‌های سوداگرانه و دلالی برداشته است.

سوداگران و دلالان در بازارهای چهارگانه دست به احتکار می‌زنند

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آن چیزی که مجلس مصوب کرده و این روزها در حال رفع اشکالات شورای نگهبان است، اخذ مالیات از سوداگران و دلالان است که در بازارهای چهارگانه دست به احتکار می‌زنند و از عرضه آنها به بازار خودداری می‌کنند تا سودهای بیشتری نصیبشان شود؛ جمعیتی کوچک که منافع شخصی خود را علی‌رغم ضرر اکثریت ۹۹ درصدی مردم بدون هیچ هزینه و محدودیتی دنبال می‌کنند و هیچ قانونی تا امروز جلودار آنان نبوده است.

قالیباف اظهار کرد: این قانون فقط حداکثر یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود که آنها هم کسانی هستند که به قصد دلالی و سوداگری اقدام به خرید و احتکار حجم وسیعی از طلا، ارز، سکه، منزل مسکونی یا خودرو می‌کنند و خود عامل وارد آوردن فشار به زندگی عموم مردم هستند.

وی افزود: وقتی یک مجموعه بانکی سه هزار واحد مسکونی را ساخته و خالی نگه داشته تا با تورم گران شود یا یک سوداگر اقدام به خرید میلیون‌ها دلار ارز می‌کند و منابع کشور را به قصد سوداهای شخصی کلان حبس می‌کند، باید از طریق مالیات، هزینه سوداگری و سفته بازی را چه فرد حقیقی باشد چه حقوقی پرداخت کند.

مالیات بر سفته‌بازی برای کند کردن تیغ سوداگران است

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این مالیات، مالیات بر سوداگری و سفته بازی است و برای ایجاد آرامش در بازار و کند کردن تیغ سوداگران است. این قانون به صورت هوشمند و دقیق نوشته شده و به هیچ وجه معاملات طبیعی و نیازهای روزمره مردم را شامل نمی‌شود. در مجالس گذشته نیز چنین طرح و لایحه‌ای مطرح بود اما مجلسی شانه زیر بار مسؤولیت تصویب آن نداده بود.

وی گفت: مجلس یازدهم با رویکرد انقلابی و بر اساس مصالح قطعی مردم و کشور و بدون توجه به فشارها و تهدیدها این قانون مهم را همانطور که قبلاً در تابستان سال ۹۹ وعده داده بود، تصویب کرد. مجلس یازدهم این مصوبه را تا رفع ایرادات شورای نگهبان و تصویب نهایی آن دنبال خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • استقبال ۲۰ هزار میلیارد ریالی مازندرانی ها از طرح کالابرگ و فجرانه
  • ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 
  • اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت خیابان‌های کرمان
  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • قالیباف: مالیات بر سوداگری شامل یک درصد جامعه است
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • هرچقدر سالن ورزشی ایجاد کنیم در مقایسه با جمعیت مشهد کم است
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟